Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz, 1983-84 eğitim öğretim yılında Cumhuriyetimizin kuruluşunun 60. Yılında, 60. Yıl İlkokulu  adıyla,Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerine rehberlik yapmak ve uygulama alanı oluşturmak amacıla M.E.B ile H.Ü arasında imzalanan protokol kapsamında mevcut binasında eğitim öğretim hizmetine başlamıştır.Beytepe İlkokulu adını alarak eğitim öğretimde Ankaranın parlayan yıldıı olarak eğitim öğretim hizmetine devam etmektedir.

18.03.2013 7144

1996-1997 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 8 yıllık zorunlu eğitime geçiş ile birlikte, yeni binasında "Beytepe İlköğretim Okulu" adı altında hizmet vermeye devam etmiştir.

Okulumuz 4+4+4 eğitim sisteminin uygulamaya konmasıyla birlikte 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Beytepe İlköğretim Okulu çatısı, Beytepe Ortaokulu" ve "Beytepe İlkokulu" olarak  ayrılmıştır. Bu ayrım ile bitlikte okulumuz mevcut binasında Beytepe İlkokulu tüzel kişiliği ile hizmet vermeye devam etmiştir.

Okulumuz Beytepe İlkokulu ve Ortaokulu olarak ,2019 yılı Mart ayına kadar tek müdür yönetiminde iki okul birlikte yönetilmiştir.

Fiziki olarak ayrı olan iki okul, 2019 yılının Mart ayında yönetimsel olarak birbirinden  ayrılmıştır.

Kuruluşunun  36. Yılını kutlayan Beytepe İlkokulu ,  eğitim-öğretim hizmetine emin adımlarla kuruluş ilkelerine bağlı kalarak devam etmektedir.

Logomuzda;
1-İç bölümünde bulunan mor renk ve H harfi , Hacettepe'nin mor renginden ve logosundan alınarak Hacettepe Üniversitesin ev sahipliğinde olduğumuzu,
2-Ortada bulunan meşale ,MEB in yenilenen logosundan alınarak, Bakanlığa bağlı resmi okul olduğumuzu,
3-Çevreleyen Turuncu renk çocuklarımızın dinamikliğini ve pozitif enerjilerini
4-Kep'li Kız ve Erkek Öğrenci sembolleri ise başarıyı
5-Öğrencilerimizin coşkusu ,B harfinin öne çıkartılması ile , sembolize edilmiştir.

Beytepe İlkokulu "Milli Eğitim Bakanlığımızın Çatısı altında ,Hacettepe Üniversitesinin Ev Sahipliğinde ,Coşkulu Öğrencileri, Pozitif ve Dinamik okul yapısı ile Öğrencilerini Başarıya Ulaştırandır."

02-03-2021

02-03-202102-03-202102-03-202102-03-2021